Our Updates

Interim professional vindt uitdaging en persoonlijke groei

Hoe je interim schadebehandelaar bij Van Ameyde Interim Professionals (VAIP) wordt? Die weg verschilt voor iedere VAIPer. Monifa Santai werkte via een uitzendbureau bij een van Nederlands grootste verzekeringsvergelijkers als medewerker klantenservice. Daar ontmoette ze schadebehandelaars van Van Ameyde. Mensen helpen, dat doet Monifa graag. En verzekerden help je het best met hun schade.

“Ik zag wat schadebehandelaars doen en was meteen geïnteresseerd”, zegt Monifa. “Toen Zeynep (Bulut, directeur van VAIP, red.) langs kwam om te vertellen over de ontwikkelingskansen die je als interim schadebehandelaar krijgt, wist ik het zeker.” Sinds november 2019 is Monifa dan ook een rasechte VAIPer.

Blijven ontwikkelen

Maar eerst moest ze het vak leren. Gelukkig was de financiële markt dankzij haar mbo in de richting accounting niet nieuw voor haar. Bij Van Ameyde krijgen interim professionals eerst intern on-the-job training. “Ook heb ik in korte tijd drie Wft’s gevolgd en gehaald.” En dan begint het ‘echte werk’: steeds in nieuwe omgevingen aan de slag, nieuwe systemen en werkwijzen leren en ervaring opdoen in verschillende schadedisciplines.

“Mijn eerste detachering was bij de afdeling Vervoer Zakelijk van een grote verzekeraar. Op dat moment had ik dus al een paar maanden ervaring met het behandelen van autoschades. Dit was een hele leuke en leerzame opdracht. Ook wel een uitdaging, want tijdens de lockdown waren we tegelijk bezig met een systeemwijziging. Ik heb vanuit huis SAP en Salesforce geleerd.”

Ondertussen is Monifa al weer twee opdrachtgevers verder. Hoe je snel aan de slag kan binnen nieuwe teams? “Ik heb geleerd dat je ondernemend moet zijn en niet afwachtend. Gelukkig ben ik van mezelf spontaan en proactief, waardoor ik snel contact maak. Ik durf ook vragen te stellen.”

‘Je leert zoveel van steeds voor andere klanten werken’

Met al weer bijna 2,5 jaar ervaring ziet ze haar opdrachten steeds uitdagender worden. Monifa behandelt nu verschillende soorten schade. Ook voert ze key controls uit en is ze betrokken bij kwaliteitssteekproeven. “Bij VAIP krijg ik de kans me te blijven ontwikkelen. Je leert zoveel van steeds voor andere klanten werken. Ik hoop door te kunnen groeien naar senior multibranche schadebehandelaar.”